Mockarutor
150 g smör
2 st ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1-2 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
Glasyr
75 g smör
2-3 msk kallt kaffe
1-2 msk kakao
1-2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i egen bunke.
Rör ner smöret och ägg/socker-smeten.
Tillsätt mjölk.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter (beroende på ugn). Kakan ska få en mörkare färg och inte vara kletig, den ska lätt lossna från pappret.
Låt sedan kakan svalna.
Glasyr
Smält smöret och låt det svalna.
Tillsätt kaffe, kakao och rör ner florsocker.
Blanda till en ganska trögflytande smet.
Häll över den svalna kakan och strö över rikligt med kokos-flingor.
Ställ in i kylen och skär sedan upp kakan i mindre rutor.
Tadaaa! =D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar